Pingviinitiivul

Wifi turvalisus on oluline

Seoses Elioni Thomson’i ruuterite vaikimisi võrgunimega kaasnevate turvaprobleemidega tuletame meelde, et OÜ Pingviinitiivul on valmis appi tulema väikefirma või kodu traadita ühenduste turvamisel ja failide võrgukodu/varukoopiakodu loomisel:

http://www.pingviinitiivul.ee/teenused/vaikekontori-kodu-vorguehitus/

Ärge kunagi jätke Wifi võrgule vaikimisi nime – Linksysi seadmete vaikenimi “linksys” tekitab segadust, teiste tootjate suvaliste numbrite põhjal genereeritud nimed võivad reeta vaikimisi parooli. WEP võrguturvalisus on ammu lihtsasti murtav. Kasutada tuleks WPA või veel parem WPA2 krüpteerimist, lisada võib MAC aadresside filtri, et ligi lastakse vaid “tuttavad” enda seadmed. Ärge pange oma Wifi võrgu nimeks ka liiga lihtsalt äraarvatavaid nimesid – parem kui võrgunimi ei reeda kohe, et see on teie võrk.

Thomsoni seadmetega sarnast turvalisuse probleemi AMV FritzBox seadmetel pole – kuid nende vaikimisi võrgunimi tuleks samuti muuta ja soovitav on ka oma pikk parool leida. Samuti on uuemad ADSL-ruuterid sisse ehitatud kiirema N-seeria Wifiga, mis võimaldab koduvõrgu arvutite vahel kiiremini andmeid kopeerida – näiteks pildikollektsiooni ühest arvutist teise varundada. Siiski on suuremate mahtude kasutamiseks soovitav ikka kasutada traadiga võrku.

Kes tahab oma Thomsonit ise seadistada, seda aitab Elioni õpetus: https://www.elion.ee/eraklient/abiinfo/interneti-abiline/wifi-v%C3%B5rgunime-muutmine-585_784

Lugeda võib lisainfot ka Postimehest.


Posted

in

by

Tags: